Eten en drinken
Landbouw
Op ongeveer 6/10 van het land worden granen etc. dingen verbouwd. De meeste boeren verbouwen genoeg om voor hun familie te zorgen en nog een beetje te kunnen verkopen op de markt, ze houden dan koeien en schapen voor het vlees en de melk. De landbouw die worden gebruikt zijn al 100 jaar oud. En reizen met de ezel, dat kan ook niet anders want met de auto bijvoorbeeld zou je er niet kunnen komen dat komt door de slechte wegen. 1000 boeren leven nog met de ouderwetse manier, dat is ook de reden waarom Portugal voor 12,3 miljoen dollar aan voedsel en landbouwproducten koopt vanuit het buitenland. En voor 7,6 miljoen dollar voedsel en landbouwproducten verkoopt aan het buitenland, dat zijn producten zoals: kurk, olijfolie, wijn en fruit.
Wijnen
Portugal is een land van de wijn. En dat kun je ook merken want normaal koste de simpele wijnen maar 0,90 euro. Voor 3,00 euro koop je al een hele goede wijn, in Nederland betaal je voor stevige wijn voor 34,00 euro. De bekendste wijn is port, wat vandaan komt uit Noord-Portugal komt. In de wijnen uit het zuiden zit meer alcohol dan in die van Noord-Portugal. Iedere plaats heeft zijn eigen goede wijn.
Hier zijn wijnnamen in het Portugees:
- Wit 3,99 Euro
- Branco 7,59 Euro
- Zoet 3,99 Euro
- Doce 5,78 Euro
- Droog 13,60 Euro
- Seco 9,52 Euro
- Rood 7,59 Euro
- Tinto 7,25Euro
- Wijn 3,49 Euro
- Vinho 7,99 Euro
- Portwijn 29,95 Euro
Visserij
30 Duizend mensen leven van de visserij. Langs de kust van Portugal liggen ongeveer 17 Duizend vissersboten. Ze varen naar Groenland op zoek naar kabeljauw. In 1 jaar wordt ongeveer een kwart van een miljoen 1000 vis gevangen, daarvan bestaat 3/10 uit sardines die bij de kust worden gevangen. Sardines en tonijn (Waar ik heel veel van houd) die gevangen worden bij de kust van de Algarve is een groot deel van de vis die wordt verkocht aan het buitenland. Het grootste deel van de vis die aan het buitenland wordt verkocht wordt bij de havens van Peniche, lagos, lexioes en olhao ingeblikt in de fabriek. Veel Portugezen eten graag vis(en ik ook). De meeste Portugezen eten ongeveer 8 kg kabeljauw per jaar. Een gerecht wat heel bekent is in Portugal en van kabeljauw wordt gemaakt is bacalhau . Ik heb gelezen dat er wel 365 manieren zijn om het klaar te maken, dus voor elke dag van het jaar een andere manier.
Maak jouw eigen website met JouwWeb